Kommentarer: Inte inkrökt: taggar och aggregatorer ger fler möjligheter att hitta andra åsikter i bloggosfären

Tyvärr så rensar din snart tre år gamla version av Movable Type bort alla länkar från dina "fulltext"-flöden så att varken knuff.se eller bloggar.se kan få tag i dina (etikett-)länkar.

Kommentar från johan, augusti 12, 2006 03:32 EM

Jonas: Tackar. När det gäller just medias trista attityd i Sverige så ser man ju hur man i andra länder har en helt annan syn och verkligen gör något av det nya mediaklimatet. Guardian är ett bra exempel.

Apropå johans kommentar, testa Wordpress. Det har blivit riktigt bra nu. Många bra och smidiga plugins. Dessutom riktigt bra spamskydd. Kör själv tre olika samtidigt och inget kommer över bron....

Kommentar från Bengt, augusti 12, 2006 04:39 EM

Visst är taggar den underbaraste modeflugan bloggvärlden fört med sig? Nåja - nästan åtminstone. Synd dock att de ofta, som jag precis skrev om på min blogg, ska skräpa ner inläggen i flödesfilerna och sabba dess semantik.

Kolla på Svensk Lemonads roliga lilla tidningsexperiment och titta i slutet av var artikel - länkar till bloggar.se som inte fungerar. Kolla också på Nyligen.se - populärt att kommentera Technorati va? Nä - bara populärt att ha taggar till den sidan. Man kan specifiera dessa taggar i flödesfilernas respektive fält istället och på så vis slippa dem i texten och få en ökad semantik. På hemsidorna kan de klart visas som idag - men de nyttjas fel i flödena. Nu var dte väl inte ditt ämne nu, men jag hoppas du inte blir sur för att jag skriver av mig lite ändå? ;)

Kommentar från Pelle, augusti 12, 2006 07:05 EM

Johan: Tre år gammal MT, jo, jag vet ... Klart jag borde uppgradera. Men jag brukar leva efter "om det inte är trasigt, mickla inte med det"-principen ... och ännu har MT funkat för mig. Jag är medveten om att det är problem med flödena (har haft ett helsicke att få både svenska tecken och html-kod med mera att funka samtidigt), så ... ja, jag ska. Jag lovar. När ska jag få tid? Ska skaffa mig tid.

Pelle: ska även försöka fixa dessa aspekter ....

Kommentar från Jonas, augusti 12, 2006 10:21 EM

Jag sympatiserar med om-det-inte-är-trasigt-så-laga-inte-filosofin. Körde själv MT 2.661 under lång tid.

När så spam och annat gjorde att jag började titta på att uppdatera till 3.X härommånaden visade det sig vara rätt så krångligt, faktiskt och jag bestämde mig för att försöka mig på en övergång till Wordpress. Och, ser man på, det gick faktiskt ganska smidigt (det vill säga två-tre timmar ...) att installera Wordpress för första gången, lära sig elementa i verktyget samt exportera mer än fyra års inlägg och kommentarer från min blogg.

Hittills är jag mycket nöjd med Wordpress. Och det är faktiskt inte bara open source-ideologin som spelar mig ett spratt. Spam, text, fungerar jättebra, använder Akismetfiltret.

För att ha hängslen och livrem, körde jag på som vanligt med MT-installationen ett tag men testade att installera och exportera till Wordpress i en helt annan mapp på servern. Hade installation och export/import av tusentals inlägg och kommentarer gått åt skogen - vilket det säkerligen finns risk för! - hade jag bara dumpat den mappen. Nu visade det sig fungera och det var bara att döpa om mapparna.

Kommentar från Gustav, augusti 14, 2006 04:03 EM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter