Kommentarer: Tornseglarformation över Södra Station

Tack Jonas. Jag har nog tagit över 400 bilder på tornseglare. Så här långt. Och raderat alla utom tio kanske. De flyger så snabbt, och när de är nära är det nästan omöjligt att följa dem med kameran. Jag ställer slutartiden till 1/1000 och ställer bländare och ISO så att det blir OK exponering.
I går kväll var det säkert över 20 seglare som flög runt, runt taken på vår gård. Man kan bli sittande på balkong länge och se på dessa skickliga flygare.

Kommentar från Nils, juni 21, 2006 12:16 FM

Fantastisk bild, helt underbar.

Och faktiskt, två par häckar i våra tornsvaleholkar. Satte upp en till men det var lite sent, så vi hoppas vi få hyresgäster i den nästa sommar i alla fall.

Jag har försökt att fota dem när de flyger in, men tji. Det säger bara swhich över huvudet och så är de redan inne i holken.
Det här huset är lägre än det förra. Det innebär att fåglarna flyger lägre, in och ut, och det är nästan så att man krockar med dem ibland. De är betydligt större än man tror, med vingarna utspända.

Glada för våra nya "hyresgäster" är vi verkligen :-). Det blir en riktig sommar, ungar är inte kläckta än, då blir det mer trafik till holkarna.

Kommentar från Kerstin, juni 21, 2006 07:25 EM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter