Kommentarer: Kränkt

Välfunnet (jag associerar till Muhammedkarikatyrerna)

Kommentar från Henrik Sundström, mars 2, 2006 08:14 FM

Redan de gamla grekerna kunde prata strunt minsann.

Jag blev som sagt allvarligt mobbad 5-6 år i grundskolan. Jag tänker på när Roger och Jocke, ett par av mina plågoandar, gav mig stryk och slängde in mig i duschen med kläderna på. Om jag ändå haft en e-bok av Epiktetos i fickan så kanske jag kunde ha begripit att det bara var min åsikt som gjorde detta övergrepp till en kränkning.

Kommentar från Håkan (hakke), mars 2, 2006 12:31 EM

Hakke: Jag ifrågasätter inte ett ögonblick det du beskriver (Även om jag undrar lite över "som sagt"-referensen). Samtidigt har jag själv personliga erfarenheter som gör att Epiktetos uttalande ovan låter alldeles "klockrent".

Kommentar från Henrik Sundström, mars 2, 2006 05:00 EM

Personliga erfarenheter som kränkt eller som kränkare? Din association i kombination med ditt helsvenska namn gör det ju lätt att tolka det som att du hellre använder citatet för att ursäkta en kränkning än för att trösta någon som känner sig kränkt...

Kommentar från Fredrik, mars 2, 2006 05:48 EM

"Som sagt" syftar på att jag skrev om detta på min blogg i höstas, i ett inlägg kallat Kyss Karlsson.

I citatet pratar han om "den som skymfar eller slår dig". Att det skulle vara den slagna och skymfade som med sin åsikt skapar kränkningen. Dumheter säger jag.

Har du alltså egna erfarenheter av så allvarliga övergrepp där du lägger förklaringen till känslan av att vara kränkt i din egen tolkning?

Kommentar från Håkan (hakke), mars 2, 2006 11:04 EM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter