Kommentarer: Fåfald

Ja, en sorts butik som det definitivt blir färre av i Stockholm är bokhandlar. Nyligen lades Risbergs på Sveavägen i Stockholm ner. Bonnierbokhandeln mittemot flyttade in på Bonnierkomplexets gård. Bokhandeln på Odenplan är borta. Bokhandeln uppe vid Birger Jarlsgatan försvann för länge sedan. Bokhandeln på Kungsgatan är friluftsmagasin. Bokhandeln på Humlegårdsgatan har blivit - jag vet inte vad.

Kommentar från ab, december 4, 2005 10:17 FM

Fenomenet du beskriver sprider sig ut i landet. Numera är det dock roligare att shoppa i mindre städer eftersom det där fortfarande finns andra affärer än KappAhl, HM, Din Sko och allt vad de heter. Men som sagt fenomenet sprider sig och är kundunderlaget tillräckligt stort så lär dessa stora kedjor sprida ut sig och ta över helt och hållet.

Kommentar från Christina, december 6, 2005 06:40 FM

Lustigt nog var det samma logik som styrde i de gamla kommunistländerna. Jag hade hört sägas att grammofonskivor var billiga där, så när jag besökte Polen 1987 gick jag till en skivaffär - och köpte upp hela lagret. Det fanns bara fem titlar.

Men redan Raymond Chandler konstaterade att den kapitalistiska och den kommunistiska logiken var en och samma: offra allt för företaget eller offra allt för staten går på ett ut (Raymond Chandler Speaking, Houghton Mifflin 1977).

Kommentar från Jan Wiklund, december 6, 2005 01:53 EM

Ytterligare en fåfallstrend är den totala avsaknaden av ett ordentligt utbud. Inte nog med att kedjor som Din Sko och Nilsson sakta men säkert håller på att bli de enda skobutikerna, de har ju precis samma fyra par herrskor från Vagabond och Björn Borg och inget annat i alla affärerna. Oavsett vilken kedja man går till.

Kommentar från Martin Howard, december 9, 2005 06:44 EM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter