Kommentarer: Varför är journalister så negativa till bloggar?

Det kan ju ha med bloggarnas bristande faktakoll och att man allt som oftast hittar inlägg där någon samlat ihop olika rubriker från hela mediesverige för att visa på något sorts mönster.

Kommentar från Andreas, oktober 5, 2005 12:18 EM

Journalister och då med särskild tanke på kvällstidningsjournalister, är ju definitivt inte särskilt välrenomérade vad gäller faktakoll.

Kommentar från TK, oktober 5, 2005 04:27 EM

Bloggarna och hela dess sfär är utanför journalisternas kontroll. De har försökt att hänga på trenden själva men har bara "fake-bloggar där det inte går att kommentera.

Ordets makt sprider sig till kreti och pleti och det tycker man inte om. Eller snarare kanske man skulle säga att medias makt tunnas ut ju mer ordet digitaliseras och sprids runt om på Internet.

Kommentar från Anders Löwdin, oktober 5, 2005 11:19 EM

Förmodligen är det just konkurrensen som skrämmer dem. Och en sorts vidskepelse, tycks det mig. Det intressanta är annars att se hur bloggvärlden snabbt organiserar sig alldeles själv och skapar ett samhälle, för utan det fungerar ju ingenting. Bloggportaler konstrueras, folk har länkar på sina sidor, rum och överlappande cirklar uppstår, artighetsregler införs. Vi hjälper varandra och för vidare det vi uppskattar.

Själv älskar jag bloggen. Jag kan få kontakt med människor och tankar jag annars inte kommit i närheten av, och jag kan skriva snabba krönikor eller längre betraktelser på min egen blogg. Fantastiskt.

Kommentar från annika b, oktober 6, 2005 11:17 FM

Misstänker att det beror på att de huvudsakligen läst drakbloggar, och att det faktiskt till stor del stämmer om dem.

Kommentar från John E Thelin, oktober 7, 2005 04:24 EM

Du kanske har en mobiltelefon med kamera? Om så, kan du videofilma någonting - skapa din egen "TV-station" - lägga in videon i din blogg - två ögon en röst - för vem vill titta på stillbilder? Läsa text? Inte kunna höra?m Låter det svårt att skapa en egen "TV-station"? Här kan du lära dig hur man gör: http://medieskolan.avc.edu.stockholm.se/videobloggar/

Kommentar från jj, oktober 7, 2005 10:48 EM

Journalister slarvar tyvärr också ofta med faktakollen. Främst på grund av tidsbrist, antar jag, men även för att man litar för mycket på etablerade källor. Framför allt är medierna dåliga på att följa upp och rätta misstag och fel.

Här har bloggarna en viktig funktion, tycker jag. Ett bra exempel finns i din egen blogg.

http://kornet.nu/blindhona/arkiv/001115.html

Kommentar från Hannelore, oktober 14, 2005 08:44 EM

Sen kan det ju också vara att vem fan vill veta nåt om era liv? divor. :(. Sen så har bloggare problem med all fakta eftersom ni bara ger 1 version av en historia. visserligen gör journalister också det.

Kommentar från orka, april 2, 2009 11:45 FM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter