Kommentarer: Mer om "citizen journalism" i London

På BBC:s webbplats finns det minst 8 videosnuttar från "vanliga" människor och 16 fotografier. Flera medier har rapporterat att de fått in hundratals bilder, säkert av varierande kvalitet. Allt detta måste dock ses i ljuset av att medierna fått mycket begränsad tillgång till olycksplatserna och därmed inte kunnat ta egna bilder. Inte ens AP hade särskilt många egna bilder att tillgå. Tror det stod om detta i DN idag (eller möjligen någon dag tidigare - ibland får man infonesia, dvs man vet att man har läst ett visst stycke information men man hittar inte stället där man läste det). Därför har varje "amatör-bild" ett mycket stort värde för rapporteringen.

Kommentar från Hans, juli 12, 2005 10:17 FM

Hans: du har säkert rätt. Det är säkert fler som känner till och skickar bilder till BBC eller stora tv-bolag än till Flickr. (Att bli uppmärksammad av BBC är ju onekligen mer lockande.)

Kommentar från Jonas, juli 14, 2005 12:16 FM

Jag tror inte att det har så mycket med att bli uppmärksammad av BBC som att allt fler har mobilcam utan att alls veta särskilt mycket om bloggosfären, cybersocialanätverk mm. Helt vanliga människor känner till BBC men inte Flickr, därför skickar man till BBC eller Sky eller Daily Mail (dessutom kan de snabbt hitta telnr till dessa).

Kommentar från Mark, juli 18, 2005 11:11 FM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter