Kommentarer: "Gomorron Sverige"-inslaget som strömmande video

Imponerad, avslappnat och trevligt inslag. Synd att inte adressen till bloggforums hemsida nämndes, eller missade jag den?

Annica

Kommentar från Annica Tiger, maj 26, 2005 03:33 EM

Roligt att lyssna på. Reportern verkade faktiskt seriöst intresserad också, även om han väl hade varit ute och kollat runt lite innan intervjun...

Kommentar från Simon, maj 26, 2005 04:04 EM

Som ovanstående påpekar - ett av de bättre reportagen om Bloggar. Men undrar varför de visar Nyliberalism för Dummies i bakgrunden hela tiden? Politiskt ställningstagande från SVT kanske ;)

Kommentar från daniel., maj 26, 2005 04:21 EM

Som sagt. Bra reportage. Jag hakade också upp mig på Nyliberalism för Dummies i bakgrunden. Det var flera som passerade förbi, men bara den man lätt kunde identifiera.
Hur som helst. Bra jobbat båda två.

Kommentar från Fredrik, maj 26, 2005 05:21 EM

Imponerad! Snyggt jobbat!

Kommentar från BiKupa, maj 26, 2005 05:47 EM

den röda matrisen i bakgrunden är garanterat min blogg iaf *glad* =)

Kommentar från brother, maj 26, 2005 11:59 EM

Den där strömmande videon funkade även i Berlin. Min stackars sambo har fått plågas av mina okontrollerade utrop: Han pratade om mig!!! Jag var på tv!! o.s.v. ikväll.

Med andra ord: jag reagerar inte ett dugg coolt på din lilla hänvisning till min blogg utan är alldeles exalterad. Det går över till imorgon. Kikar sedan in hos Thorvald och får en skopa kallt vatten. ("Jag tvivlar på bloggingen" (sic)) Naturligtvis har han rätt.

http://www.freiholtz.se/forvetet/

Kommentar från Agnes, maj 27, 2005 12:07 FM

Agnes: Jag såg din kommentar innan jag åkte till jobbet i morse. Bara för att det är du gör jag ett undantag och stjäl några minuters arbetstid för att svara dig.

Fortsätt vara exalterad för allt i världen! Du var väl värd omnämnandet och jag hoppas att det ger dig många nya läsare. Du är värd det.

För övrigt tyckte jag att Anna och Jonas gjorde bra ifrån sig i inslaget. Jonas har naturligtvis rätt i att bloggandet har har skapat förutsättningarna för en yttrandefrihetsrevolution. Att förutsättningarna finns betyder dock inte att den blir verklighet.

I grund och botten hoppas jag att Jonas' optimism visar sig befogad. Men betydelsen av den aktuella mediahypen överdrivs starkt av den samlade svenska bloggosfären. Bloggar är våren 2005 för media vad WAP var våren 2000.

Jämförelsen haltar av flera skäl, men likheten ligger i euforin inför de otroliga möjligheterna som tekniken öppnade. Mediahypen var otrolig. Men finns det någon som använder WAP idag? Finns det överhuvudtaget någon som minns WAP idag?

Med mitt inlägg på förvetet ville jag nyansera bilden något. Tyvärr så fallerar tekniken just när den behövs som bäst. För tillfället går det varken att länka eller trackbacka till inlägget. Det går inte heller att kommentera det, vilket är tråkigt för jag tror att diskussionen kunde ha blivit intressant.

Kommentar från Thorvald, maj 27, 2005 08:25 FM

Thorvald: Jag trodde att det var medvetet, ett underförstådd signal om att du inte ville ha kommentarer, möjligen då epost angående ditt inlägg. Intressant hur tekniken spökar till det ibland.

Jag hade alltså tänkt maila något till dig, men först måste jag tänka efter. Det tar nog ett par dagar.

Är förvinnandet av kommentarfunktion ett evigt tillstånd eller dyker den upp igen efter detta inlägg?

(Nu på morgonen har jag lugnat ner mig.)

Kommentar från Agnes, maj 27, 2005 11:07 FM

Ursäkta, ser nu att du skriver att den kommer tillbaka.

Kommentar från Agnes, maj 27, 2005 11:10 FM

Agnes och Thorvald: fortsätt gärna debattera här tills vidare! Tråden är öppen!

Thorvald: en skillnad mot WAP är att det bara pushades "uppifrån", från tekniktoppen. Bloggar som fenomen har vuxit underifrån - och först sent uppmärksammats av media (och missuppfattats!). Det tyder dock på att fenomenet har mer substans, tycker jag. Det finns andra skiullnader också.

Kommentar från Jonas, maj 27, 2005 12:22 EM

Jonas: Tack för erbjudandet men nu har jag fått igång alla nödvändiga funktioner på förvetet. Jag återkommer till din senaste kommentar där.

Kommentar från Thorvald, maj 27, 2005 05:27 EM

Jonas har helt rätt: WAP var, precis som 3G, en teknik som man försökte implementera uppifrån, vad jag kan se; den implementerades uppifrån, baserad i de multinationella telekomjättarnas dagordningar. Blogging har en helt annan genes, förstås. Utveckling och användning först, sen hajp. Blogger och Sixapart var småföretag som sen köptes upp. Det är viss skillnad mot WAP ...

Kommentar från Gustav, maj 27, 2005 10:40 EM

Gaustav: Se även min kommentar här: http://www.haloscan.com/comments/forvetet/111705640230562593/

Kommentar från Thorvald, maj 27, 2005 10:50 EM

Träffade igår en svensk tjej som för tio år sen var igång med 'dagbok på internet'. Något i hennes ton fick mig att fråga om hon tycker att bloggar är lite en "follower" grej och om hon själv känner sig som en "early adopter". Det höll hon med om. alltså har det funnits en förform till bloggandet som nördar hållit på med (i positiv mening) och som nu sprider sig till enklare tekniker och det vi håller på med. Det säger väl också något om gräsrotskällan?

Kommentar från Agnes, maj 27, 2005 11:43 EM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter