Kommentarer: Från "The Daily me" till "The Daily us" - med överraskningseffekten

Oerhört intressanta resonemang.. Är själv rätt störd över bristen på interaktivitet och bristen på möjligheter att kommentera, kolla källor och hänvisa till egna(i bästa fall relevantare och kanske sannare) och har gjort ett försök med min blog. Resultatet på olika sökmotorer blev häpnadsväckande positivt (gick enkelt att kolla med trackbacks)..(sök på Leo kommenterar eller dagens värsting på exvis google får du se..) Här finns "oanade" möjligheter blev min tanke och kollade raskt om blognamnen dagens nyheter: http://dagsaktuellt.blogspot.com/ gick att registrera och likadant svenska dagbladet.. : http://dagspress.blogspot.com/ . Det gick till min förvåning utmärkt. Jag tänkte förse dessa bloggar med en "tyckarsida" som gick att kommentera och föra dialog på! : Leo Kommenterar: http://dagspolitik.blogspot.com/ . Även det gick utmärkt men sedan kom "vissa problem" då jag började plinga det hela! Ägaren av intressant.se och nyligen.se gick i taket ganska omgående och började att offentligt diskutera fusk och manipulation av hans skapelse. Först i "dold" form så stackars Barseblog tog på sig skulden och erkände men förklades raskt oskyldig... Jag insåg då och lärde mig hur dessa "instrument fungerade och delvis hur Google fungerar och är mycket nöjd med resultatet och övergick till att bara plinga huvudsidan, enligt konstens alla regler.. Trodde jag. Kriget har nu trappats upp och "ägaren" till intressant vill utesluta och har publicerat bloggen på en "skampåle" under rubriken "Utvecklingsblog". det var mycket olyckligt och min insats för att lära mig "ett och annat" var obetänksam. Jag trodde inte det skulle få några konsekvenser och min avsikt var aldrig att fuska eller manipulera utan att lära mig "hur systemen" fungerar. Vi får se hur det går men jag har lärt mig mycket! Överraskningseffekten du skriver om är ju mycket intressant och kanske tom utvecklande för en del (om man bryr sig om att läsa dem och kanske tom att kommentera och ha en dialog i ämnet). En del av kommentarerna tyder på det men de flesta föredrar nog sina "egna sanningar". Ofta skapade från en medvetet manipulerande mediavärld!

Kommentar från Leo, mars 20, 2005 08:35 EM

Leo: "der Überzensor" på "intressant" strikes again, ser jag! Är du riktigt svensk förresten? Det kanske är det som är problemet. Mitt råd: håll dig borta från "intressant.se".

Kommentar från Bengt O., mars 20, 2005 09:21 EM

Jag föredrar nog "lite naivt" att fortfarande ett tag att tro på den utvecklande dialogen...hoppas jag har rätt...
men det finns en del "illavarslande " tecken. Tyckte att ämnet bloggstafetten såg intressant ut. Anmälde mig och fick så småningom ett ämne av en bloggare: Politiska trender och trendpolitik. Skrev ett blogginkägg på det ämnet och valde att ta upp "fuskdebatten"- men från ett annat perspektiv än det i politik och media har varit det gängse några år, nämligen att det fanns vetenskapliga bevis från en ledande forskare i ämnet på Karolinska för en helt annat förklaring. Skulle ett enda inlägg, ett enda annorlunda blogginlägg i frågan kunna hota alla spaltmil som skrivits om fuskarna, och skulle det överhuvudtaget ha ngn betydelse? Ja inte vet jag, men inlägget är tydligt publicerat på min blog söndag den 6/3- innehållet kan ju ifråga- men på Bloggstafetten står en helt felaktigt påstående och ej fungarande länkar till sidan och inlägget... http://www.sveriges.com/blogstafetten/ det ser lite illavarslande ut...

Kommentar från Leo, mars 21, 2005 09:26 FM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter