Kommentarer: "Elektroniska röstningsmaskiner kan manipuleras omärkligt"

Vad som förbluffar en är att Amerikanska folket som ska ha en lång tradition av demokrati inte är mer som folket i Ukraina. Efter valet i 2000 som Republikanerna uppenbart stal (http://www.unprecedented.org/ är det uppenbart att Amerikanska folket är för vekt eller för kuvat för att protestera mot att ha förlorat sin rösträtt. Det ironiska är att höra Bush tala positivt om den demokratiska segern i Ukraina. No shame.

Kommentar från Pehr Jansson, mars 2, 2005 01:37 FM

Hitchens är inte republikan. Han har vandrat från trotskyist i sin engelska ungdom till mjukare vänster som skribent på The Nation till viss högervridning sedan 9/11. Han har en lång tradition av att ge sig på både det ena och det andra, t.ex. Moder Teresa ("egoist") och Gandhi ("terrorist"). Hans senaste utspel att -- mottagaren av 1973 års ironiska fredsnobelpris, Henry Kissinger -- borde åtalas för krigsförbrytelser, verkar å andra sidan antyda att han lutar lite mer åt vänsterhållet igen.

Kommentar från Erik Tjernlund, mars 3, 2005 04:41 EM

Rättelse: Hitchens har inte uttryckligen använt ordet "terrorist" om Gandhi. Han har kallat honom "naked Hindu fundamentalist" (som i sig är en parafras av ett rasistiskt uttalande av Churchill), vilket är rätt knasigt eftersom Gandhi både var motståndare till kastsystemet och hade goda saker att säga om Buddhas och Jesus läror -- knappast en fundamentalistisk inställning för en hindu. Ville bara klargöra citatet i min första kommentar.

Kommentar från Erik Tjernlund, mars 3, 2005 05:39 EM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter