Kommentarer: Kunskaps-CHOCK för POLITIKER i känt TV-PROGRAM!

Stoppa pressarna! "MÅNGA PERSONER ÄR OALLMÄNBILDADE! EXPRESSEN HAR HELA LISTAN! SKRAPA OCH VINN!" Och varför ska Freivalds hängas ut för att hon inte visste om "Phuket" gick att äta, lukta på eller resa till? Själv har jag ofta svårt att skilja på Uzbekistan och Kirgizstan. För att inte tala om hur många gånger jag blandar ihop jambisk tetrameter med daktylisk pentameter. Att påpeka att just politiker skulle vara speciellt oallmänbildade tycker jag är farligt nära att kasta spjut i radhus, med det möjliga undantaget om man heter Ken Jennings.

Kommentar från Erik Tjernlund, februari 21, 2005 07:58 EM

Och vem fan är Ken Jennings?

(duckar)

Kommentar från Fredrik, februari 22, 2005 09:41 FM

Men du är ju inte utrikesminister heller, det är ju Freivalds.
Att vara allmänt uppdaterad om hur världen utanför ser ut är ett ansvar man inte kan lägga på UDs tjänstemän om man är utrikesminister tycker jag.

Hon behöver tydligen alltid någon tjänsteman som sitter och håller henne i handen och står för kunskapen.

Man kan ju fråga sig vilka kvalikationer det var som gjorde att GP satte henne som utrikesminister?

Kommentar från Jonas Bergenudd, februari 22, 2005 05:22 EM

Haha. Wow. Vilket argument. Så eftersom du vet allt om sunkiga charterturistorter i sydostasien, då måste personer som jobbar på utrikesdepartementet det också? Vart går gränsen för denna så kallade geografiska allmänbildning? Tillflöden till Gagnes? Tunnelbanestationer i Paris förorter? Artillerikoordinater från Monte Cassino? Suck. Som sagt, spjut i radhus.

Kommentar från Erik Tjernlund, februari 22, 2005 10:03 EM

"En jordbävning 9,2 på Richterskalan" borde ha fått envar med ansvar att reagera mer kraftfullt än vad de gjorde. Kanske tycker Erik Tjernlund inte att en utrikesminister eller tjänsteman på UD bör ha minsta hum om Richterskalan men då är han enligt min åsikt ute och cyklar.

Kommentar från Henrik Sundström, februari 23, 2005 09:52 FM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter