Kommentarer: Avd. Vem kunde tro det-skyltar

Så vad är det konstiga här, egentligen? Vet du själv hur en returautomat ser ut på "andra sidan"? Kan man anta att alla vet det?

Kommentar från Fredrik, februari 21, 2005 11:17 FM

När jag läser Fredriks kommentar börjar jag ana att det faktiskt kan finnas ett behov av varningar för att torka katten i mikron och liknande.

Den som behöver veta hur en returautomat ser ut på "andra sidan" för att begripa att man inte ska kasta brinnande eller giftiga saker i den behöver säkert också varnas för att torka katten i mikron.

Kommentar från Thorvald, februari 21, 2005 09:52 EM

Tja, vet du hur dom fungerar? Kan du förklara skillnaden mellan rummet bakom en returautomat, en sopcontainer i stål, och sopnedkastet i trappuppgången, i synnerhet vad gäller exponering för brinnande/giftiga ämnen? Tror du att dom som satte dit varningen har praktisk erfarenhet av vad butikskunder (även korkade sådana) tror och tänker, och vad dom kan få för sig att göra? Har du koll på vilka lagar och föreskrifter som täcker detta område? Bör arbetsmiljöfrågor verkligen jämföras med skrönor om hur förvirrade amerikaner hanterar sina husdjur?

(för övrigt borde väl Jonas om någon veta att man inte bara kan utgå från hur saker "borde vara" när man designar system för människor...)

Kommentar från Fredrik, februari 22, 2005 09:38 FM

För mig är det mest känslan att skylten verkar säga "det är okej om du strör arsenik över grönsaksdisken och kastar brinnande cigaretter mot tidningshyllan därute i butiken - bara inte in i automaten här".

Men det är klart man ska tänka på arbetsmiljön inne i automaten också - se http://kornet.nu/blindhona/arkiv/001226.html

;-)

Kommentar från jonas, februari 22, 2005 10:16 FM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter