Kommentarer: Corporate Bullshit

Jag har definitivt för avsikt att köpa "Corporate Bullshit" vid nästa Sverigebesök. Under tiden läste jag "huh" och skrattade gott. (Även om det ibland verkade lite "Dilbert" - so 1990's!) Jag får erkänna att jag inte riktigt fattat om Googleannonserna på siten ingår i parodin eller om de är bona fide. Det vore ju underbart om det senare vore fallet men så kul är väl knappast verkligheten. Jag citerar ett exempel: "Ronald Ventures has a developed network of consultants with specific, deep industry expertise. You will find us responsive, innovative, competitive, and accountable."

Kommentar från Bengt O., februari 25, 2005 10:42 FM

Även riktiga företag kan vara smått sanslösa i sina försök att låta seriösa. Bolaget Netstar har dragit ner en del på sina tidigare floskelorgier, men har fortfarande en hel del att erbjuda på området. Ta en titt på http://www.netstar.se

Kommentar från Strix, februari 27, 2005 12:19 FM

Mycket av den mumbo-jonmbo som han hittar hos dessa verkliga eller påhittade företag är av typen där man uttalar självklarheter. Vilket företag skulle säga att:
"Detta innebär att vi levererar sena och dyra lösningar, struntar i kundens behov samt alltid håller en låg tillgänglighet och flexibilitet"?

Tyvärr finns det så gott om dessa slätstrukna mål och visioner att det nästan inte går att skratta åt det längre. Däremot är det alltid kul med någon som har ett finger i floskelvinden och fångar upp de innovativa, nya uttrycken som kommer att utgöra morgondagens standardfloskler och ersätta dagens outsourcing, paradigmskifte och management attention. Och bokens förslag med floskelbingo måste jag prova på nästa kvartalsinformation! :)

Kommentar från Håkan (hakke), februari 27, 2005 01:44 EM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter