Kommentarer: International Herald Tribune om det svenska pensionssystemet

Jaha, det blir bara att hitta på något annat för dagens uppdatering...;-)

Jag har en bättre idé för att skaffa pensionspengar, något jag läste om nånstans häromdagen: Man kan hyra några hundra lågbetalda kineser och låta dem spela dataspel på nätet. Därigenom kan de samla på sig "tillgångar" i form av spelpengar och magiska krafter av allehanda slag som man sedan kan sälja på e-bay för riktiga pengar. Det verkar betydligt säkrare än att satsa pensionspengar i aktiemarknadens ädelkasino (repris) eftersom inga "förväntningar" spelar in. Är det Pagrotsky som är övercroupier eller vart skall jag vända mig med denna idé?

Och så blir det ju liksom u-hjälp också.

Kommentar från Bengt O., februari 12, 2005 12:56 EM

Kul att de oranga kuverten har fått internationell uppmärksamhet. Tillsammans med Volva och ABBA måste de vara bland det mest svenska som finns.

Jag hörde av en som hörde av en som borde veta att när pensionsåldern sattes till 65 år i Sverige så var det en ålder som uppnåddes av ca halva befolkningen. Hade vi haft kvar samma gräns nu så skulle kvinnor inte få gå i pension förrän närmare 90 års ålder.

Om vi vill ha kvar samma pensionsålder nu när det så kallade köttberget närmar sig 65 krävs det någonting extra. Till exempel 4% årlig tillväxt, fler ungdomsjobb, en ökad arbetskraftinvandring eller en halvering av förtidspensioner och långtidssjukskrivningar.

Eller så låter man värdet av folkpensionen minska och överlämnar mer av ansvaret på privata pensioner och oranga kuvert. (Eller stavas det "orangea"?)

Kommentar från Håkan (hakke), februari 12, 2005 04:08 EM

We're fucked.
Och jag som gillar orange så mycket.. håller jag likt Malcoml Macdowell i "A Clockwork..." på att bli omprogrammera av dessa j-a kuvert?
Läs Jannes artikel:
http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,599933,00.html

Kommentar från H, februari 13, 2005 11:43 EM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter