Kommentarer: Anna Lindhs minnesmärke

Även innehållet i texten är litet märklig - som om huvudsaken var är Anna Lindh utan att förklara varför minnesmärket är placerat just där.

Kommentar från Tommy, oktober 23, 2004 10:54 FM

När den sattes upp tänkte jag: "Hur fan kan man placera en stor glasskiva på Medborgarplatsen? Fattar de inte att den kommer att vandaliseras? Jag ger den några helger." Och mycket riktigt - när jag inspekterade den häromdagen, så var den skadad - det såg ut som ett litet stenskott på en vindruta. Och det är antagligen bara början.

Kommentar från Johnny, oktober 23, 2004 12:49 EM

Ja - men det egendomligaste är att skadan *inte* är på utsidan - utan *mellan* två av de glasskivor som stoden är gjord av. Den kan inte ha kommit dit genom yttre påverkan efter att stoden ställts upp, utan måste ha uppkommit när stoden gjordes. Vilket verkar obegripligt slarvigt.

Den enda förklaring jag kan tänka mig är att man haft bråttom med att sätta upp minnesmärket och tänkt att man byter ut den felaktiga delen (eller hela) senare.

Kommentar från jonas, oktober 23, 2004 01:29 EM

Är du inte lite sent ute?

DN 2004-09-09: "Den tre meter höga glasstoden är så intetsägande att den knappast kan reta någon. Men utformningen är oerhört slapp. Den graverade texten är så gott som osynlig rakt framifrån - i stället är det bokstäverna "ss" från fasadens neonskylt med ordet "samlingssalar" som lyser igenom det buteljgröna glaset. Avstavningen av ordet "september" är en ful typografisk miss som lätt hade kunnat åtgärdas med ett annat typsnitt, en annan storlek eller genom att helt enkelt skriva datumet med siffror. Men det mest upprörande är inte Leif Bolters anonyma skulptur, utan sättet den beställdes på. /.../"

Kommentar från Fredrik, oktober 23, 2004 06:21 EM

Har känt hela mitt vuxna liv att jag varit sent ute. Bättre sent än aldrig? ;-)

Kommentar från jonas, oktober 24, 2004 08:16 FM

Skriv en egen kommentar:
Namn:


Mejladress:


URL (webblog, hemsida etc):
Webadresser i ditt inlägg blir automatiskt länkar om du skriver dem som http://www.url.com


Kommentar:


Kom ihåg personuppgifter